Voor 2022 Leuke dingen
 


Bijna tot mijn verbijstering is 2021 sneller voorbij is gegaan dan alle voorgaande jaren.
Het lijkt alsof tijd een steen is die naar beneden komt vallen en vanwege de zwaartekracht steeds sneller gaat.
Die wetenschap levert verplichtingen op. Om te beginnen: Leef iedere dag zo intens mogelijk. Dat betekent niet dat je zo veel mogelijk moet doen, maar maak er iets leuks van! En jij bepaalt wat dat is voor jou.
Dat was overigens altijd al wel mijn grondregel: Ik moet ergens mee stoppen als ik het niet meer leuk vind, of iets nóg leukers kan vinden.

In het afgelopen jaar ben ik 65 geworden en tot mijn genoegen bleek dat ik, door mijn energie en creativiteit in te zetten voor de gemeente Veere en Omroep Zeeland, genoeg pensioen heb opgebouwd om vanaf nu alleen nog dingen te doen die ik leuk vind.

In de tijd dat ik in Veere werkte was, ik zal het maar eerlijk zeggen, het leven als deejay in De Schuur in Westkapelle, Het Podium In Middelburg (waar nu De Spot is), De Piek en de rest meer dan genoeg om het leven erg leuk te vinden. Ik vind het nog steeds erg stoer dat ik in Veere als ambtenaar van de Burgelijke Stand onder meer mensen mocht trouwen. En door het maken van de Kroniek van Veere en andere voorlichtingsactiviteiten heb ik daar ook lol gekregen in de journalistiek.

Ik heb heb het altijd erg gevonden als iemand ergens alleen voor het geld werkte. Je hebt recht op een leuk leven!

 

 

september 2004
'n Uurtje Bert!
In tegenstelling tot andere provincies stemde Zeeland niet genoeg op de mooiste meiden van onze provincie.
Na een oproepje in het radio-programma stonden ze gelijk op één!

 
 


Bij Omroep Zeeland was het ook erg leuk tot dat de tijdsgeest me dwong te stoppen met ’n Uurtje Bert! Gestart op dinsdag 2 januari 1996 en gestopt op vrijdag 29 juni 2007 (aflevering 2415) het best beluisterde programma op die zender ooit. 
Door de komst van het internet droogde het fenomeen Typisch een vraag voor Bert! op. Had ik op 1 januari 2000 nog bijna 400 vragen in de wacht, op 1 januari 2007 waren dat er nog 40. Ik kon het nog net rekken tot de zomer.
Intussen werd de sfeer er daar niet beter op. Er werd me geen uitdaging geboden. In plaats van ruimte voor iets nieuws moest ik terug in een keurslijf van een flauw format waarin ik totaal geen creativiteit kwijt kon.
Het was gewoon niet meer leuk en ik meldde me ziek in de ijdele hoop dat ze gewoon eens zouden komen praten. Dat gebeurde niet. Ze waren me liever kwijt dan rijk. Duss.. Ajú paraplu!
Tot mijn grote genoegen word ik (14 jaar later) nog met grote regelmaat over het programma aangesproken. Kiek, dat dan wè!

Tijd voor een nieuwe wind
Onlangs ben ik ook gestopt met Zeeland Business. Na ruim 12 jaar.


 
 

Leuk!
Fietsen in Zeeland.
Als je maar genoeg blijft rijden op Walcheren dan zie je bijvoorbeeld ineens een paardenkop boven het maaiveld.
 
 


Laatst kreeg ik van een vriendin een brief die ik haar ergens begin 1989 had gestuurd.
Daarin schreef ik: Op je vraag hoe ik mijn toekomst zie dan lijkt het me het leukst als ik mijn werkzame leven van pakweg 45 jaar kan indelen met 15 jaar voor de overheid, 15 jaar semi-overheid en 15 jaar met een eigen bedrijf.
Hoewel ik bij Omroep Zeeland mijn tijd wel vol had willen maken, heeft ‘iets' me aan mijn woord gehouden.
En het is me prima bevallen.


De komende tijd ga ik verder met het werken aan de Veerse Meer-docu en nog aan een paar andere films. Ik heb een paar leuke presentatie-klussen in de agenda en wil bovendien leuk vrijwilligerswerk doen.
Binnenkort word ik voorzitter van een leuke club waarbij ik mijn grote netwerk prima kan benutten.

 
 


En verder.. Leuke dingen doen!
Corona of niet.

 
   

wens 2021
wens 2020
wens 2019
wens 2018


 
  Al het beeldmateriaal op deze site: (c) BvLmedia.nl