Een begin of... een eind?

 

 

 

 

 
Voor iedereen wens ik een mooi en gezond 2021


2020 was een raar
jaar, maar geen ‘kut-jaar’ zoals ze het ietwat plat op Studio Brussel en de Vlaamse tv noemen. Covid19 bood ook mogelijkheden en heel veel bedrijven hebben die met beide handen aangegrepen.
Wachten tot de storm was overgewaaid bleek een grote vergissing.

 
Onze Veerse Meer-docu komt, als het mee zit, pas in 2021 uit. Cameraman Rick Hamelink en ik hebben er geen haast mee. De werktitel is ‘Het Veersemeer in 2019’. Pas na een paar jaar zie je hoe snel de tijd gaat. Dus even laten 'rijpen' komt de film alleen maar ten goede.
Voor de Provincie Zeeland, die in 2020 startte met een nieuwe gebiedsvisie voor het Veersemeer, hebben we op hun verzoek uit ons materiaal een ‘teaser’ gemaakt waarin we wat meningen op een rijtje zetten als opmaat voor de discussies die gevoerd moeten worden.
[klik hier om die film te bekijken]
 
Journalistiek was 2020 voor mij best aardig. Voor een verhaal in de Walcherse Couranten mocht ik mee met een bus vol Antillianen en Surinamers naar de Grote Suriname tentoonstelling in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Geweldig! Sinds mijn reis in 2007 naar Suriname heb ik een enorm zwak voor het blije optimisme van deze mensen. Ze weten precies wat er speelt, maar blijven toch altijd geloven in ‘het zonnetje’. Het was dan ook een voorrecht om de tentoonstelling met deze groep te mogen meemaken.
 
  Na mijn vertrek bij Omroep Zeeland in 2008 ben ik gaan werken bij Zeeland Business. Was bij de publieke omroep ‘reclame’ een vies woord, in een bedrijf dat business als ‘handel’ heeft is het erg leuk om dat eens van die kant te bekijken. Waar ik al snel achter kwam is dat ‘platte reclame’ ook in een Business-bedrijf een vies woord is. Ook bij reclame gaat het om inhoud. En een gunningsfactor, die je door iets oprechts, of leerzaams, kunt verdienen.
In januari hadden we nog inspirerend financieel diner in restaurant Mezger aan de Domburgseweg in Domburg. Als ‘gematigd’ vlees-eter heb ik enorm genoten van een super mals stuk vlees van koeien die in de duinen bij Domburg gegraasd hadden.
Vlak voor de kerst dit jaar viel de jaarlijkse Haven (en transport)-special van Zeeland Business weer in de bus: Een pareltje.


In de eerste drie maanden van 2020 had ik nog een paar mooie presentatie klussen: Bijvoorbeeld voor de Lions een super-leuke middag voor mensen die eigenlijk geen mogelijkheid hebben om eens fijn uit te gaan. Een grote groep vrijwilligers haalde ze thuis op en brachten ze na afloop ook weer terug. Commissaris van de Koning Han Polman (vleugel) en zijn secretaresse Joyce van Bavel (zang) brachten een kippenvel-versie van Adele’s Someone like you. Daarna schitterenden de optredens van het Koor A58 en het Scheldeloodsenkoor.

 
Ik ga maar niet teveel zeggen over BERT! en Zeeland. Het is wel eeuwig zonde dat mijn avontuur bij JENZ na 11 afleveringen moest stranden. Ik had er enorm veel zin
in en was van plan om er volle bak voor te gaan. Immers: Waar zit je beter, als Zeeland in een ‘lockdown’ gaat, dan bij een leuk tv-station?
   

Aan alles zit twee kanten en je mag zelf kiezen:

- Komt de stroom uit de aarde of wordt de rest van de stroom in de aarde gestopt?

- Je kunt naar regen verlangen of blij zijn dat het ophoudt met regenen..Nogmaals: Een mooi 2021.
Voor het grootste deel bepaal je je toekomst zelf.

 

   


2021
Met het inspirerende optimisme dat ik op de Suriname-tentoonstelling in Amsterdam meemaakte zie ik voor mezelf uitermate leuke kansen voor het komende jaar.

wens 2020
wens 2019
wens 2018


 
  Al het beeldmateriaal op deze site: (c) BvLmedia.nl