Pais en Vree

Omdat Pais en Vree eigenlijk een tautologie‘) is wil ik in deze wens het woord Vree vertalen naar ‘Rust’. Dus ‘Vrede en Rust’.
Natuurlijk moet je 100% geven als het kan, maar teveel mensen in mijn omgeving dreigen zich te verslikken: Een appel is gezond, maar als je hem helemaal in je mond stopt dan stik je.
Of je het jezelf kunt permitteren of niet: Neem af en toe eens vakantie of pak eens een dag vrij om met 'niksdoen' op te laden.

Voor mij was 2017 een goed jaar. Mijn zelfvertrouwen in het slagen van mijn eigen ZZP-bedrijf is groter geworden. Ik ben er met goeie cijfers uitgekomen en heb een erg leuk jaar gehad. Veel geleerd en een hoop lol gehad.

Werk hard, maar een beetje tijd voor jezelf is goud waard.

 
  FILMS
  2017 leverde een paar mooie films op voor:

- het Kavelruilbureau van de Provincie Zeeland. De film ‘Bonte Grond’ is een serie portretten van boeren die laten zien hoe zij op uiterst integere en verantwoorde manier met hun grond omgaan, ondanks de bureaucratie vanuit Den Haag en Brussel.

- de gemeente Veere. ‘Monumenten van de Wederopbouw’. Te veel bijzondere bouwwerken die herinneren aan de drooglegging en de wederopbouw van Walcheren gaan verloren. De gemeente kan dat niet zelf allemaal bekostigen en wil ondernemers en bewoners inspireren om daar iets aan te doen.

- de RaboBank Walcheren/Noord-Beveland. Leuke portretten van winnaars van de Grote Clubkas Campagne.
Ook Rabo-directeur Jules van Leijden doet vrijwilligerswerk.

Zodra de films openbaar worden dan zet ik ze onmiddellijk op de website van de Stichting NetZeeuws.nl. Een platform dat ik nog steeds van harte ondersteun. Hoe leuk is het om zo veel mogelijk Zeeuwse film-uitingen op één plaats samen te brengen?
Vooral veel niet-Zeeuwen bezoeken onze website. Voor studie of om zich alvast voor te bereiden en te verlekkeren op hun komende vakantie in Zeeland.
Klik op het logo om op de site te komen,
Stichting NetZeeuws.nl


PRESENTATOR / DAGVOORZITTER / ANIMATOR

Hoewel ik mijn journalistieke nieuwsgierigheid graag de boventoon laat voeren bij mijn presentatiewerk, weet ik ook dat het leuk en informatief moet zijn. Natuurlijk bereid ik me goed voor, maar ik blijf open staan voor (onverwachte) ontwikkelingen. Ik wil mijn gasten op hun gemak stellen en hen naar beste kunnen laten presteren. In het zonnetje zetten. Mijn ervaring is dat er veel meer en beter verteld wordt als je elkaar vertrouwt.
Dan hoef je niet op je hoede te zijn, maar gun je de ander de informatie.

- Afsluiten van het 800-jarig feest van Gapinge met een mini-talkshow.
- De Omgevingswet, die helaas in de ijskast is gezet, maar wel al veel constructieve discussies heeft opgeleverd.
- De jaarlijkse Rabo Clubkas Campagne in Huys ter Schelde
- De nieuwjaarsbijeenkomst van het Kavelruilbureau van de Provincie Zeeland
- Façade 2017
- De jaarlijkse intocht van Snieklaas in Middelburg

Zeeland Business Netwerk met Rones van De Wilde Zeeuw Splinter, de dag van de Armoede
Transitie Team Zeeland De Kustloop in Vrouwenpolder


Zeeland & West-Brabant Business

Met grote regelmaat presenteer ik ook de Netwerkbijeenkomsten van Zeeland & West-Brabant Business. Daarnaast voer ik de eindredactie voor het Magazine en schrijf ik er verhalen voor.

 

Financieel diner Zeeland Business

Leerbedrijf
Dit jaar word ik 62 en daarom beleef ik veel plezier aan stagiaires. Jonge gasten die kilometers op me voor lopen als het om bijvoorbeeld techniek en social media gaat. Van mij kunnen ze leren hoe de wereld draait. En zo leren we van elkaar. Commercieel is tegenwoordig geen reclame maken, maar inspiratie of informatie bieden. En het mag niet teveel kosten. Liever vier goedkope bedrijfs-filmpjes per jaar dan één dure film.
[stage info]

Wfm96
Radio-maken zit in mijn bloed en als vrijwilliger maak ik met groot plezier een wekelijks programma op het radio-station van de Walcherse gemeenten. Iedere zondag tussen 11 en 13 uur nodig ik ‘eilanders’ uit om aan de hand van hun muziek te praten over hun leven. Muziek is herinneren en emotie. Het levert mooie gesprekken op.

luister via het internet of via Soundcloud, klik hier voor meer info

MEER INFORMATIE


 

 

 

 

Lees meer

- films, tv en commercials
- presentator, animator
- Mediatrainingen en -adviezen> > > klik op m'n (visite)kaartje

‘) Tautologie = twee dezelfde dingen achter elkaar: Geheel en al hardop voorlezen aan de aanwezige bezoekers: de beoogde doelgroep die blij en verheugd geheel en al, schots en scheef één en dezelfde wederzijdse overeenkomst tijdelijk wil opschorten.

 
 
foto's: Marijana Pajovic / Kustloop / Kustmarathon / Bert zelf