Luctor et Emergo

Wij Zeeuwen zijn gewend aan een stootje. ‘Ons Zeeuwen bin zuunig’ uit de margarine-reclame
hoor je af en toe nog, maar dat laten we zo. Wij gaan voor kwaliteit en daar moet je soms wat
geld voor opzij zetten, als mensen dat zuunig vinden dan is dat oké.
Zo zit het ook met onze houding tegenover het water. Luctor et Emergo (Ik worstel en kom
boven), geeft aan dat we overwinnaars zijn. Daarom lijkt onze bescheidenheid soms een
beetje misplaatst, maar als je de goeie vraag aan de Zeeuwen stelt, dan blijkt dat we enorm
trots zijn op wie we zijn.

Zolang ik aan deze site werk blijft dit even bladzij 2

 

Vorig jaar bestond R&Bwonen op Zuid-Beveland 100 jaar. Het was bijzonder om bij deze club betrokken te mogen zijn. Zij werken er keihard aan om het negatieve imago van frauderende woningbouwcorporaties achter zich te laten. Door transparant te zijn en vooral te luisteren naar hun klanten. Hoewel de voorzitter van de huurders-vereniging mopperde over gebrek aan belangstelling was dat wel het bewijs dat R&B goed functionneert.

Op het symposium in oktober presenteerde ik ook onze film ‘Regionaal & Betrokken’. Klik op de foto hieronder om de film te bekijken.

<< Klik op de foto

 

Zeeland & West-Brabant Business
Al sinds mijn vertrek bij Omroep Zeeland werk ik met veel genoegen voor Zeeland Business, recentelijk uitgebreid met West-Brabant. Hierdoor maken we onze Zeeuwse en Brabantse ondernemers-omgeving belangrijk groter. Door verhalen uit beide regio's te publiceren en te koppelen ontstaat er een enorme win-win situatie.

NETWERKEN
Met grote regelmaat presenteer ik ook de Netwerk- en Startersbijeenkomsten.

Alle magazines van 2016 (klik op de plaatjes) Financieel diner Zeeland Business
 
Van der Straaten

In 2016 opende Aannemingsmaatschappij BV Van der Straaten in Hansweert een indrukwekkend nieuw kantoor en nam de directeur, een legende, Frans Ars afscheid. Op de receptie kwamen zo'n 400 genodigden.
 

september 2016, Oostburg. WEA accountants kiezen voor een nieuwe weg (training en inspiratie-avond).

 

september 2016. ADRZ-Goes. Opening van het nieuwe Centrum voor Nucleaire Geneeskunde. Met directeur Claudia Brandenburg en de Zeeuwse Commissaris van de Koning, Han Polman

GEEN ZEE TE HOOG
Als vrijwilliger maak ik iedere zondag een radioprogramma voor Wfm96, de lokale omroep van Walcheren. Onlangs hadden we live een thema-uitzending over de toekomst van Walcheren, naar aanleiding van de samenwerking tussen de gemeente Veere en University College Roosevelt (UCR).
Daar kwam ook naar voren dat we niet genoeg open staan voor de toeristen. Iemand opperde
(ik geef het maar mee) dat eigenlijk voor ons -historisch gezien- al die mensen door de achter-
deur naar binnen komen. De hoofdingang naar Zeeland ligt aan de zeezijde.
Oranjezon, 18 december 2016.  vlnr: wethouder René Molenaar (Veere), Kathrin Ginsberg (CBK), Bert van Leerdam (presentator / Wfm), Sophie Krier (UCR), Bert van den Brink (Dean UCR), Broeder Dieleman, Jan JB Kuipers (SCEZ, schrijft boeken), Timko Lokerse (architekt), Jos Broeke (weerman), Tiny Polderman (Veere, onderz/schrijft boeken) Ab Pouwer (dir camping Oranjezon).
Niet op de foto: Bernard Meijlink (archeoloog), Tom Pouwer (Oranjezon), Jos van de Velde (Vrouwenpolder) en Adrie Boxmeer (Wfm) en Manon Berendse (UCR.)
 
Stichting NetZeeuws.nl
Als filmmaker kan ik ook enorm genieten van Zeeuwse films. BvLmedia.nl maakt die niet alleen, maar ondersteunt ook andere en beginnende filmmakers. Hiervoor is de Stichting NetZeeuws.nl opgericht. Een platform met de ambitie om zo mogelijk alles wat op filmgebied in en over Zeeland
is gemaakt aan iedereen beschikbaar te stellen.
Talentvolle jonge jonge gasten krijgen een stage-plaats en initiatieven worden ondersteund. De Stichting heeft ANBI-status en kan helpen bij een subsidieverlening voor documentaires van het Prins Bernhardfonds.
Voor een leuke film ga je naar de site van de Stichting NetZeeuws.nl.

 

 

 

2016

Lees meer

- films, tv en commercials
- presentator, animator
- Mediatrainingen en -adviezen> > > klik op m'n (visite)kaartje