'Walcheren leeft!'

.. is het radioprogramma dat Bert van Leerdam, iedere zondag tussen 11 en 13 uur op Wfm96,
de lokale radio van de gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen maakte tot half april 2019.< klik op het logo om te luisteren

 

Bijna 18 jaar maakte hij radio en tv-programma's voor Omroep Zeeland.
In 2008 besloot Bert van Leerdam zijn eigen weg te kiezen en begon hij BvLmedia.nl. Hij maakt films en documentaires, presenteert evenementen, symposia en netwerkbijeenkomsten.
En nog veel meer.

In 2015 werd hij door Wfm96, de lokale radio van Middelburg, Veere en Vlissingen, benaderd met de vraag of hij (als vrijwilliger) een radio-programma wilde maken. En zei hij 'ja': Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Radio maken is het mooiste wat er is.

Omdat deze publieke omroep nog geen programma had dat aandacht besteedde aan 'zingeving' leek het hem aardig om dat, op de zondgmorgen, live, te gaan maken. Vanuit de studio boven de Drvkkery op de Markt in Middelburg.

Hier onder een overzicht van alle gasten die tot nu toe aanschoven.

Helaas is het niet meer mogelijk om de programma's te beluisteren.
Wfm96 heeft ze van de server verwijderd.
Waarom is niet bekend.


WalcherenFm beluister je via terugluisteren via
de radio Ether: FM 96
Internet >> klik hier

GASTEN IN HET PROGRAMMA

Dit programma, Walcheren Leeft, stopt tot 'ergens na de zomer'.
Wilt u Wfm96 in de zomer op uw evenement? Mail dan met Simon.
 14 april 2019 (138)
Bas van den Tillaar, de burgemeester Vlissingen. Vanuit het uiterste puntje van Limburg koos hij voor Vlissingen. Studeerde politicologie en doceerde een economie voordat hij de politiek in ging. Na drie jaar voelt hij zich hier al helemaal thuis.

 

7 april 2019 (137)
Anna A. Ros (Middelburg) is schrijfster. Geboren in Den Haag. Inspireert komende schrijvers, publiceerde verschillende boeken, kijk op annaros.nl en woordenstorm.nl. Haar levenspad was grillig: Ze heeft drie kinderen die haar als vader kennen en vond rust in Middelburg. Hier kan ze het met schrijfster Floortje Zwigtman prima vinden.

31 maart 2019 (136)
Harald Bergmann, burgemeester van Middelburg. Over ‘zijn’ stad en zijn leven. Waar komt hij tot rust, naar welke muziek luistert hij, de mogelijkheden van en met de politiek. Een nadere kennismaking.

24 maart 2019 (135)
Rob van der Zwaag (Oostkapelle) is burgemeester van de gemeente Veere. Afkomstig uit Geleen (PinkPop!) werkte hij eerst bij een bank, werd wethouder en vervolgens burgemeester.
Verbinden om er samen uit te komen is zijn rode draad om het beste te bereiken voor de inwoners van Veere.

 
24 februari, 10 en 17 maart vervielen de uizendingen omdat de studio
werd aangepast voor de live locatie-uitzendingen van komende zomer.
> Wfm96 ook op uw evenement? mail met Simon.

3 maart 2019 (134)
Nine Postma en Paul Nieboer (uit Middelburg en Groot Abeele) hebben in 2018 hun kunstopleiding afgerond.
Het Centrum van Beeldende kunst (CBK) in Middelburg stelt tot 8 maart hun werk tentoon in het kader van ‘Zeeuwse Lichting 2018’.
Wat deden ze en wat gaan ze doen? 

Inclusief het hele stuk van Arvo Pärt, Spiegel im spiegel

17 februari 2019 (133)
Floor van de Woestijne en Sofie Grefen, allebei 15, komen uit Vlissingen en zitten met veel plezier op de CSW Van de Perre in Middelburg. Tussen 28 juni en 14 juli gaan ze met 22 andere leerlingen naar het het dorp Voi in Kenya om daar een hek te bouwen bij een school. Twee ondernemende meiden! 
meer weten? klik hier.

10 februari 2019 (132)
Adri Franke en Bert kennen elkaar nog vanuit de jeugdsoos tijd in Veere en Serooskerke. Tegenwoordig werkt Adri bij Zeeuws Werk, hij stelde een tentoonstelling samen met werk van Leonard den Beer Poortugael in De Schotse Huizen. Traint voetbaltrainers en met veel succes het meiden-team van Dauwendaele en het team van DTV Veere. Enzovoorts!

3 februari 2019 (131)
Ada van Hoof is van ‘Het Polderhuis, museum en meer’ in Westkapelle. De laatste weken is zij met alle vrijwilligers keihard aan het werk geweest om het museum klaar te maken voor de komende jaren.
Vanaf zaterdag 9 februari mag iedereen komen kijken. Leuk dat ook Ruud Sonius meekwam.

27 januari 2019 (130)
Marloes Matthijssen woont in Middelburg met man en kinderen. Het is niet een tiep dat met de kudde meeloopt. Met haar tekstbureau Elizee werkt zij vanuit ‘Het Badhuis’ aan de Zusterstraat 7. Ze speelt toetsen in Death Metal-band Satinoxide (vandaag hield ze zich behoorlijk in) en in 2017 won ze de eerste prijs met haar erotische verhaal ‘De oude dame en de sommelier’.

20 januari 2019 (129)
Pieter Ventevogel uit Vlissingen organiseert evenementen: Bevrijdingsfestival Zeeland in Vlissingen (4 en 5 mei). Zeeland Jazz in Middelburg (14-15-16 juni), Onderstroom in Vlissingen (5,6,7 juli), Vlissingen zingt (3 augustus), Visserijdagen in Vlissingen (16 en 17 augustus), HZ Kick-off festival Middelburg (21 augustus), Kerst Vlissingen Wonderstad (december). INFO

13 januari 2019 (128)
Peter Brakman uit Middelburg, was van 1997-2000 wethouder in Middelburg, was directeur van MEE-Zeeland en is ook dit jaar (voor het laatst) interim manager van Porthos. Een man die opkomt voor mensen die niet gemakkelijk voor zichzelf op kunnen komen.
Enn.. hij houdt van goeie jazz!

6 januari 2019 (127)
Maurits Portier uit Middelburg, een graag gehoorde gast in het programma, is recentelijk (interim) directeur geworden van Muziek Podium Zeeland. Wat gaat het hem, en vooral ons, brengen? Natuurlijk komt ook het Middelburgs Abdijbierfestival aan de orde. En veel mooie muziek.

30 december 2018
Herhaling van de uitzending van 30 september met
Léonie Dieleman uit Veere. Over haar werk in Brazilië en Mozambique. Enkele van haar verhalen zijn gebundeld in het boekje ‘De vrouw die zeven koeien waard was’
> Lees meer.23 december 2018 (126)
Sylvia van Helteren woont in Middelburg. Ze bezoekt graag een concert en heeft een Haptonomische praktijk getiteld ‘Vivre’. Haar verhaal gaat over het omgaan met mensen en dat daarbij bijzondere muziek gedraaid wordt is niet meer dan logisch.

16 december 2018 (125)
Stijn van Kervinck uit Domburg is met zijn 23 jaar het jongste raadslid van de gemeente Veere ooit. Na zijn succesvolle actie voor een beter openbaar vervoer in Zeeland begon een politieke carriere bij de partij Dorpsbelangen & Toerisme Veere. Daarnaast presenteert en organiseert hij mee aan Jazz by the Sea in Domburg.
Stijn studeert HRM aan de HZ in Vlissingen en met zijn 'schoolbedrijf' verkoopt hij de oplossing voor gootsteenputjes.

Terug-luisteren is wegens een computerstoring helaas niet mogelijk

 

9 december 2018 (124)
John Smies komt uit Koudekerke. Hij maakte radio-programma’s voor Omroep Zeeland en won landelijk een tweede prijs voor een aflevering van zijn programma ‘De Hooge Platen’. Hij doceerde Engels aan de CSW, maakt muziek en geniet, ondanks tegenslagen, van het leven.

2 december 2018 (123)
Jochum de Kort uit Middelburg is docent op de praktijkschool Het Bolwerk. Daar begeleidt hij gasten van 12 tot 18 jaar die moeite hebben met leren maar mogelijkheden hebben voor praktische vaardigheden. Daarnaast brouwt hij graag een biertje, speelt hockey en sleutelt hij aan auto’s.

25 november 2018 (122)
Joyce Puister uit Grijpskerke helpt als systemisch paardencoach mensen, of groepen mensen, een eventuele disbalans op te sporen, die bespreekbaar te maken en op te lossen: ‘Een paard is eerlijk en volkomen objectief’. meer info: SWJP Coaching


18 november 2018 (121)
Gemeenteraadslid Angélique Duijndam. Over haar leven als Surinaamse in Vlissingen, het afsplitsen van de PvdA en het als ‘Een-pitter’ verder gaan als Lijst Duijndam en haar studies, familie, drijfveren en muziek (aan het eind van het programma twee bonus-tracks!).11 november 2018 (120)
Geluidstechnicus Henk Tjoonk uit Middelburg over zijn passie voor muziek. Zijn bedrijf is voor beeld en geluid inzetbaar bij veel bedrijven, en.. hij denkt met je mee voor het beste resultaat.

4 november 2018 (119)
Dennis de Waard, Laurien de Feijter en Lonneke de Klerk organiseren donderdag 8 november de Popronde in Middelburg. De meeste cafees en andere uitgaans-gelegenheden hebben die avond een verrassend programma.
Wfm96 is die avond live van19-23:00 in Gaudi op Plein1940 uit. Met gasten en muzikanten. Iedereen is welkom! klik hier voor het PROGRAMMA.


28 oktober 2018 (118)
Luna Heuvingh uit Middelburg is creatief en werkt als psycho-motorische therapeut in haar eigen onderneming: Wil jij meer durven of kan je wat meer zelfvertrouwen gebruiken? En.. lijkt het je gaaf om te surfen? Surf&Durf.


21 oktober 2018 (117)
Stefan van de Sande (afkomstig uit Middelburg) is troubadour en songwriter. Hij treedt overal in Europa op met zijn gitaar en liedjes. Ter gelegenheid van zijn 60ste verjaardag presenteert hij op zaterdag 3 november in het Arsenaal in Vlissingen zijn nieuwe cd. Geen entree, maar wel aanmelden14 oktober 2018 (116)
Chris Maas uit Domburg vertelde over zijn leven voor, tijdens en na zijn wethouderschap in de gemeente Veere. De impact van de coupe en hoe hij nu weer raadslid is.

Terug-luisteren is wegens een computerstoring helaas niet mogelijk

7 oktober 2018 (115)
Peter Ingelse uit Middelburg is één van de vaste ‘stemmen’ van Wfm96. Van 16 tot 19 uur presenteert hij op de door-de-weekse dagen Speerpunt Walcheren. Een leuke kennismaking met een betrokken mens. 

30 september 2018 (114)
Léonie Dieleman uit Veere woonde en werkte 6 jaar in Brazilië en 12 jaar in Mozambique. In dat laatste land gaf zijn vooral les aan gasten tussen de 8 en 20 jaar. Ze werd opgenomen in de gemeenschap en kon voor veel jongelui daar het verschil maken in hun wereld vol aids en corruptie. Enkele van haar verhalen zijn gebundeld in het boekje ‘De vrouw die zeven koeien waard was’. > Lees meer

23 september 2018 (113)
Samen met Maurits Portier (Muziekpodium Zeeland) draait Bert Vredes- en (anti) oorlogmuziek.
Om toch even stil te staan bij het afsluiten van de Vredesweek op Walcheren.

 

16 september 2018 (112)
Nicole Duivenvoorde en Alex Soplantila over de Vredesweek Walcheren.
Gisteren, zaterdag 15 september werd met het aansteken van de Vredesvlam op het Bellamypark in Vlissingen het startsein gegeven voor de Vredesweek. Een hartverwarmende samenwerking tussen Vlissingen en Middelburg. Lees meer

  ZOMERSTOP in september ben ik weer terug

3 juni 2018 (111)
Joep Bremmers uit Vlissingen verzamelde en publiceerde het volledige werk van Simon Vinkenoog en Hans Verhagen, werkte mee aan de publicatie van het verhaal van bierbrouwer Jasper Jasperse Brasser en schreef het boekje over Allen Ginsberg in Vlissingen: ‘Ik en mijn plasje’.
Ook zijn muziekkeus is interessant...Joep
Hans

17 mei 2018 (110)
Hans Burgs uit Oostkapelle inspireert al vanaf 2012 de jaarlijkse Walcherse editie van Serious Request.
Over wat het hem bracht en verder. Komt er in 2018 weer een SR??

13 mei 2018 (109)
Ramon de Nennie uit Middelburg wordt volkomen genegeerd, terwijl hij precies datgene doet wat gemeente Middelburg (en Vlissingen) op hun Cultuur-verlanglijst hebben. Het lukt hem om een betaalbare broedplaats voor kunsttalent te creëren, maar de gemeente gaat voor het ‘grote’ geld, maar gaat het straks niet veel meer geld kosten?  meer info

RamonFrans

6 mei 2018 (108)
Frans Kasander uit Koudekerke is een entertainer die graag mensen blij en gelukkig ziet. Met zijn accordeon speelt hij niet alleen op feesten en partijen, maar ook in verzorgingstehuizen en op begrafenissen. Info.

29 april 2018 (107)
Phons Bakx (Middelburg) is publicist en kunstenaar. Hij kreeg naamsbekendheid met theater (de Mammutones en het ‘Dodenleger’ dat jaarlijks mee-loopt in de n8vdn8), muziek (mondharp en snorrebot) en lijvige boekwerken (recent ‘De Rondgangers’ en binnenkort ‘De Overzetters’). meer infoPhons
Hans

22 april 2018 (106)
Hans Corbijn (Oostkapelle) werkte lange tijd bij de KijkShop, maar vertrok daar voor het einde van het bedrijf. Hij is een gedreven verkoper en inspireert niet alleen als coach bedrijven, maar ook verkoopt hij, met zijn leuke wandel- en looptochten, Walcheren en Zeeland.

15 april 2018 (105)
Isabel Provoost (Middelburg/Tilburg). Ze is 18, won de Voice Kids en werd tweede in The Voice of Holland in 2017. Haar succes en populairiteit zitten haar rechten-studie niet in de weg. Ze is met haar band druk bezig aan een theatertour door Nederland. Kijk op haar website.Niels

8 april 2018 (104)
Niels Mesu (Middelburg/Heerenveen) In 2016 won hij de aternatieve elf-steden tocht op de Weissensee. Nu zit hij thuis om zijn strijd tegen de teruggekeerde kanker aan te gaan. Hij blijft sportman en gaat voor de overwinning. Een buitengewoon optimistisch mens dat met plezier nu thuis meewerkt op de kaasboerderij.

25 maart 2018 (103)
Leo Hannewijk (Middelburg) is directeur van het festival Film by the Sea dat jaarlijks plaatsvindt in CineCity. Verder is hij ook vader, opa, inspirator, Ridder in de Orde van Oranje Nassau en Wereldburger. Over het komende boekenbal, het festival en heel veel films.

LeoQuirine

18 maart 2018 (102)
Quirine Claas (Vlissingen) is kandidaat-notaris bij Sauer&Oonk. Natuurlijk kan ze aktes maken, maar juist de menselijke kant van haar werk is wat haar drijft. Bijvoorbeeld bij een testament komt er veel kijken.
In haar studententijd was ze bij een bijzonder concert..

11 maart 2018 (101)
Dingeman de Visser (Biggekerke) is een mens die dingen voelt en dingen ‘weet’. Als muzikant is hij bekend van de band Dønder en eigen optredens. Hij maakte bijzondere dingen meer waardoor zijn kijk op de wereld boeiend is. Meer info? klik hier

Dingeman


Douwe


4 maart 2018 (100)
Douwe Eisenga (Middelburg) is componist. Zijn klassiek-aandoend werk komt voort uit een enorme muziek-kennis en zes jaar conservatorium in Groningen. Het wordt over de hele wereld uitgevoerd. Ook in films, theaterstukken en dansvoorstellingen. Een kennismaking.
meer info

25 februari 2018 (99)
Jan de Vlieger (Middelburg) is sinds september 2017 eigenaar/directeur van Boek- en mediawinkel De Drvkkery. Daarvoor was hij predikant. Hij breng bijzondere muziek mee.Jan
Anna

18 februari 2018 (98)
Anna de Bruyckere uit Serooskerke is de nieuwe stadsdichter van Middelburg.
Een kennismaking met haar gedichten en muziek.
info

11 februari 2018 (97)
Peter Boone (Domburg) organiseert en begeleidt concerten van internationale artiesten van Zeeland tot China: Albert Hammond, Kim Wilde, Chi Coltraine, The Dubliners. The Chieftains, Dire Straits Experience, Gino Vanelli, Mary Black, JP & The Seeger Session Band, Anúna (The Celtic Spirit) en vele andere. infoPeterAb

4 februari 2018 (96)
Ab Pouwer woont tussen Vrouwenpolder en Oostkapelle op Oranjezon. Hij is (mede) directeur van Camping Oranjezon, voorzitter van Recron Walcheren en intensief geinteresserd in de toekomst van Zeeland. Ierland is zijn vakantie bestemming, uit het feit dat hij op reis regelmatig heimwee heeft mag je concluderen dat hij het liefst thuis is.
28 januari 2018 (95)
Reginald Peene woont in Westkapelle en geeft Engels op de CSW in Middelburg. Entertainen is zijn ding: Nooit een saai moment of hij nu zichzelf is of Freddy Marcus.

 

Reginald

Luanazondag 21 januari 2018 (94)
Luana Goetheer is een echte Vlissingse en houdt van veel en gevariëerde muziek. Ze werkte ooit in De Piek en tegenwoordig verzorgt ze de Social Media van de Provincie Zeeland.Zondag 14 januari 2018 (93)
Jos Houtzager, Vlissingen. Hij is pianoleraar en vindt het onbegrijpelijk dat er geen psychiatrische opvang is op Walcheren. Niet alleen voor hemzelf, maar ook omdat er steeds meer verwarde mensen op straat komen. Hij wil met de aktie-groep ZAAP het besluit om een PAAZ-afdeling af te schaffen, omdraaien.
Jos

Maurits en BertZondag 7 januari 2018 (92)
Maurits Portier bladert met Bert van Leerdam door zijn muzikale fotoalbum. Van Het Podium, de Cavern, Radio Vrij tot concerten op het Zeeland Nazomer Festival.

Musicology!


Zondag 17 december 2017 (91)
Nicole van Luijk-Duivenvoorde, Middelburg. Zij is uitvaartbegeleidster, doet divers vrijwiligerswerk onder meer voor de Stichting Door en woonde in Parijs.NicoleJan Piet

Zondag 10 dcember (90)
Jan Piet de Klerk, Middelburg. Leraar en muzikant. Bekend van De Niro ('Flushing Boulevard'), de JP Seeger Session Band en de JP DeKlerk(band). Kwam dit jaar uit met de CD 'Old Cold Church Road'
meer info op jpdeklerk.com


Zondag 3 december (89)
Jan François, Middelburg. Muzikant en liefhebber van goed eten. Een enorme Abba-fan (en dat is te horen).
Zijn muziek staat op Spotify en is te downloaden via zijn www.jmfmusic.nl

 

 Jan

Ad

Zondag 26 november (88)
Ad Osté, Vlissingen. Muzikant en speelde onder meer in de Laurel Canyon Band, Earthquake Rudi & the Trembling walls, The Royal Philharmonica Disco, Y'ABBAdo en is tot 1 januari 2018 leraar op het basis-onderwijs.Zondag 19 november (87)
Eva Duyvelaar, Serooskerke. Jongerenwerker, reiziger (oa Nieuw Zeeland) en veel meer.


Eva


Petroesjka


Zondag 12 november (86)
Petroesjka Sterk, Middelburg. Gemeenteraadslid SP

 

Zondag 5 november (85)
Ferenc Hannewijk, Middelburg. Slechtziend en doet 'gewoon' mee in de samenleving.

FerencHans

Zondag 29 oktober (84)
Hans Walrave, Middelburg. Drummer, pensionado en muziekliefhebber

Zondag 22 oktober (83)
Donya Martin, Zoutelande. Jazz-zangeres, logopedist, coach. site
Donya

Zondag 15 oktober () geen uitzending ivm defect

Jeanine

Zondag 8 oktober (82)
Jeanine Sinke, specialist op het gebied van eenzaamheid, neemt ons mee op haar muzikale reis.
 

Zondag 1 oktober 2017  (81)
Léon Hillebrand, Vrouwenpolder: Zijn muzikale levensverhaal.
Hij maakt gitaren en schenkt een mooie kop koffie en thee in ‘Haef’, zijn gitaaratelier en lifestyle winkelcafé aan Dorpsdijk 11a in Vrouwenpolder. klik hier


Léon

11 juni was .. de laatste uitzending voor de zomer, in oktober ben ik weer terug

Fatima & Jan (foto's: pzc)

11 juni 2017 (80)
Jan Louwerse, Middelburg. Won de Lange Jan Award voor vrijwilligerswerk bij St. Feest van Herkenning
Fatima Iri, Vlissingen. Startte onlangs de Stichting Let’s Talk io: een tolkdienst die eenvoudig vertaalwerk doet.

4 juni 2017 (79)
Muziek met Maurits Portier, Middelburg. Muziekpodium Zeeland & Middelburgse Abdij Bier Festival

 Maurits & Bert

Eric & Wilma

28 mei (78)
Eric de Vries, Middelburg. Werkt bij De Drvkkery, muzikant -meest recent in Kai Disko).
Wilma Polderdijk, Domburg, Directeur bij Polderdijk&Partners.

21 mei (77)
Michiel Paalvast, Veere. Schilder, landschappen, geeft ook les. zijn website
Jeanka Weijens, Vlissingen. Internet en social media-specialist. Blogger
Jeanka & MichielPaul & Olette

14 mei (76)
Paul Corbijn, Vrouwenpolder. Zijn Plus-supermarkt & catering werd deze week gekozen tot beste van Zeeland. Hij geeft masterclasses voor ambtenaren van het ministerie van economische zaken.
Olette Luitwieler, Middelburg. Publiceerde onlangs het boek ‘De Levensdroom’, over de grap van het ik.

7mei 2017 (75)
Cees Maas, Veere. Journalist, fotograaf, dichter en… Domburger.
klik hier
IngeTupanwel-Adriaansen, Middelburg. Journalist (krant/tv) Gemeenteraadsllid SP 

Cees & Inge

Joop&Agnes

30 april 2017  (74)
Joop van den Bremen, Vlissingen. Chemicus. Maker van de website Streektaalzang. Journalist bij muziekblad New Folk Sounds. Initiatiefnemer van Zing Zeeuws.
Agnes Goudzwaard, Middelburg. Medewerker van de kledingbank Zeeland.Mede-organisator van pelgrimstochten op Walcheren en een stadsklooster in Middelburg.

23 april (73)
Cees van der Voet, Middelburg. Oud conciërge CSW Elzenlaan. Hij is nu aktief in de kerk en begeleidt ouderen naar leuke uitjes via de stichting Vier het Leven .
Jolanda Kluijfhout, Grijpskerke. Is eigenaar van kapsalon ’t Kniphoekje (ook massages en reiki) in Nimmerdor. Zij organiseerde eerder dit jaar ‘Puur’, een spirituele beurs. Volgend jaar weer???

 

 

 

Cees & Jolanda

Luisteren?
11-12 uur .
12-13 uur .

16 april (1e Paasdag) Herhaling van eerdere uitzendingen

9 april (72)
Hans Sakkers, Koudekerke. Auteur van verschillende boeken.
Ariane Lafort-de Lepper, Vlissingen, Omroep Zeeland

 Hans, Ariane en Bert

2 april (71)
Gerhard de Visser, Aagtekerke. Voorzitter+medewerker St TrekkerTrek Aagtekerke (de andere gast was helaas verhinderd).

26 maart 2017 (70)
Bram de Muijnck, Middelburg. Was onderwijzer aan de Wilgenhof in Dauwendaele. Nu voorzitter van de Kinderkunstweek (Z'n vakantie tip: De groeve in Les Baux-de-Provence).
Amanda van der Meule, Oostkapelle. Organiseert Miss Beauty of Zeeland & Noord Brabant.
Finales op 6 mei (categorieën15-18 en 19-26 jaar).

 

 

Bram & Amanda

 

19maart 2017 (69)
George W. Menges (Middelburg) Humanitas Coordinator thuisadministratie Walcheren, bezoekadres: Lange Noordstraat 46, Middelburg.
Dina Verbrugge (Vlissingen) Fractievoorzitter D66 gemeenteraad Vlissingen en op de  31e plaats 2e kamer verkiezingen.

 George & Dina


12 maart (68)
Karel (en Lenie) van der Linden, Vlissingen. Kermis/draaimolenexploitant. Verloren in januari 2016 alles bij een brand. Facebk.
Coby Louwerse, Middelburg. Vogel- en zoogdieropvang ‘De Mikke’.

 

 

Coby, Lenie & Karel


 

5 maart 2017 (67)
Jaap v Boven, Vlissingen. Muzikant. Aankomend voorzitter Vlissingse Ondernemers Centrale (VOC), Ray’s Boutique (kleding & Vinyl)
Marga Haas, Middelburg. Predikant werkt in Hopspice. Lees haar BLOG.

 

 

 

Jaap & Marga

26 februari 2017 (66)
Ron Konings, Vrouwenpolder. In zijn geluidsstudio nam hij oa talloze muziekgezelschappen op. Is lid van de dorpsraad.
Margreet de Haan, Vlissingen. Boekhandel ’t Spui.

 

 

 

Ron & Margreet

19 februari 2017 (65)
Herbert Sepers, Vlissingen. Werkte op ‘De Schelde’ en is nu voorzitter van de Sichting Mannen tussen Staal, die maakt zich sterk voor een monument voor de werkmensen van De Schelde.
Lonne v Liere-Smit, Middelburg. Publiceerde onlangs ‘101 Liefdes Haiku’s’  en schreef de tekst van het lied ‘Mijn Roos Middelburg’ (muziek en uitvoering East of The Sun). La Vie en Roses .

 

 

 

Herbert en Lonne

12 februari 2017(64)
Jaap Keijmel, Oostkapelle.
Voorzitter dorpsraad. Tekende afgelopen week het Zeeuws Energie Akkoord
Tanja Harpe, Middelburg. Organiseert regelmatig inspiratievolle schrijfmorgens voor vrouwen. Meer info

 

 

 

Jaap en Tanja

5 februari (63)
Louis Filius, Middelburg. Drummer, voorzitter Naturistenvereniging Zeelandia
Kathrin Ginsberg, Gapinge. Directeur/bestuurder Centrum voor Beeldende kunst (CBK) in Zeeland
.29 januari 2017 (62)   
Jaap (Japio) van Belzen, Vlissingen. Ridder in de orde van Oranje Nassau Shantykoor ‘t Veerse Scheepstuig, verzamelt Zeeuwse en Nederlandse liedjes op bladmuziek, aktief in De Zonnebloem
Karin Mol, Middelburg. Werkt vanuit de St. Landschapsbeheer Zeeland onder meer aan het project d’ Aegen van Walcheren.

 

 

Japio & Karin Mol

 

22 januari 2017 (61)
Rinus Roepman, Middelburg. Vormgever, ondernemer. Werkt voor oa Zeeuws Museum en exposeert tot 26 februari in IK-paviljoen in Souburg en in de vitrines in De Vriendschap in Middelburg.
Marin van den Berge, Biggekerke. Werkte in schaal- en schelpdier export, raadslid (vvd) gemeente Veereen in de beroepingscommissie van de Protestantse gemeenten Biggekerke en Meliskerke.

 

 

 

Rinus en Marin

15 januari 2017 (60)
Anthonie van den Buuse, Middelburg. Gemeente Middelburg, muzikant, filosoof. Presenteerde onlangs de CD ‘Sacramental Journey
Agnes den Hartogh, Vlissingen. Beeldend kunstenaar. Maakte in november 2016 een reeks werken onder de titel ‘VlisDingen’.

 

 

Agnes en Anthonie

8 januari 2017 (59)
Marcel van den Driest, Vlissingen. Werkt op de muziekredactie van Omroep Zeeland en is ook de dichter Coenraedt v Meerenburgh, bekend om zijn actuele Snelsonetten.
Coby Sturm, Gapinge. Onder andere over 2016, het jaar waarin Gapinge het 800-jarig 'bestaan' vierde. Is lid van Toneelvereniging Serooskerke.

18 december 2016 (58)
Live vanaf Oranjezon uitzending over de toekomst van Walcheren (met UCR en de gemeente Veere)
vlnr: wethouder René Molenaar (Veere), Kathrin Ginsberg (CBK), Bert van Leerdam
(presentator /Wfm), Sophie Krier (UCR), Bert van den Brink (Dean UCR), Broeder Dieleman, Jan JB Kuipers (SCEZ schrijft boeken), Timko Lokerse (architekt), Jos Broeke (weerman), Tiny Polderman (Veere, onderz/schrijft boeken) Ab Pouwer (dir.camping Oranjezon).
Niet op de foto: Bernard Meijlink (archeoloog), Tom Pouwer (Oranjezon), Jos van de Velde (Vrouwenpolder) en Adrie Boxmeer (Wfm) en Manon Berendse (UCR.)

11 december (57) 
Henk Soepenberg, Middelburg. Koster van de Koorkerk.
Maaike Walraven-Janssen, Zoutelande. Verpleegkundige SVRZ in het Gasthuis in Middelburg en PvdA/Groenlinks-raadslid Gemeente Veere.

 

 

 

Henk en Maaike


4 december  (56)
Anita Pijpelink, Middelburg. Conrector Chr Scholengemeenschap Walcheren Van de Perre en fractievoorzitter van de PvdA-statenfractie.
Wim de Schipper, Oost-Souburg (nu: Leiden). Organiseerde bij zijn afscheid na 25 jaar ambulancechauffeur een symposium over agressie in de hulpverlening. Reisde veel. Onder meer naar Santiago de Compostella. contact.

 

 

Anita en Wim

 

27 november (55)
Ksenija Boiko, Westkapelle. Komt oorspronkelijk uit Wit Rusland en Letland, is ondernemer en betrokken bij Sepia opleidingen.
Jaap Murre, Middelburg. Werkte in de financien, is Lid in de Orde van Oranje Nassau, onder meer als (ere) lid van de Zeeuwse vereniging voor dialect onderzoek.
11-12 / 12-13 uur

20 november (54)
Hans Koeman, Vlissingen. Michiel de Ruyter, Joods Monument, Uncle Beach en vredesvlam, trouwambtenaar.
Carla Doorn, Middelburg. Docent Maatschappijleer Nehalennia, gemeenteraadslid LP

 

 

 

Hans en Carla

13 november (53)
William Verstraeten, Veere (tijdelijk). Kunstenaar.
Ingrid Borger, Vlissingen. Zangeres East of the Sun, Woonwinkel De Zeeuwse Jordaan, fotografie.

William en Ingrid

 

6 novemer 2016  (52)
Jordy Conté, Westkapelle. Sligro, Serious Request, KNRM Westkapelle
Resy van Loon, Vlissingen. projectleidster Taalhuis Walcheren. 12000 mensen op Walcheren hebben moeite met lezen en schrijven.

 Resy en Jordy

30 oktober (51)
Freddy van Nieulande, Nieuw- en Sint Joosland. Redt de Kaloot, fossielen-specialist en lid van het Koninklijk Zeeuws Genootsch der Wetenschappen.   
Gabi Sinke, Oost-Souburg. Schreef kinderboek Het verdwenen licht van Kaap Tein', studeerde Tekst en Communicatie in Tilburg (scriptie over emoticons) en werkt bij de CZAV.
Freddy Bert en Gabi

 

23 oktober (50)
Anton van Haperen, Koudekerke. Bioloog, ecoloog, sekr Dorpsraad, Lid Prov staten, dorpsraad
Ellen Gellman, Vlissingen. Werkt bij gem. Vlissingen (handhaving), werkte heel lang in De Piek verkoopt nu vintage spullen: TresBeLLL.

 

Anton en Ellen

16 oktober (49)
Conny den Heijer, Oost-Souburg. Journalist van De Faam en de PZC
Auke van Laar, Middelburg. Organiseert onder meer op 10 november de Popronde

Auke en Conny

 

9 oktober (48)
Sylvia Sparreboom, Biggekerke. Raadslid gemeente Veere (Dorpsbelangen & Toerisme), Stichting Thuis in het gezin.
Hans Overvliet, Middelburg. Beeldend kunstenaar, oa Caesuur, Hans zelf.


2 oktober 2016 (47)
Marcella de Vlieger, Middelburg. Regiomanager Zeeland van Resto van Harte oa over der week van de eenzaamheid.
Hans Nonnekes, Aagtekerke. Voorzitter van de dorpsraad Aagtekerke

 

 

 

Marcella en Hans

..ZOMERSTOP..

26 juni 2016 (46)
Jos van de Velde, Vrouwenpolder. Energieke pensionado

19 juni 2016 (45)
Marjon Mijnsbergen, Vlissingen. Beeldend kunstenaar en maakt zich druk voor kinderen in Oeganda.
Erik Verbart, Middelburg. Ervaringsdeskundige over adhd en organiseert mee aan de Week van de Eenzaamheid op Walcheren.

12 juni 2016 (44) 
Marjoleijn Felius, Middelburg. E
scaperoom Kamer51 en Bureau51
Hans Peter Willems, Middelburg. Met zijn bedrijf Mind|Construct ontwikkelt hij een brein voor robotsHans Peter en Marjoleijn

5 juni 2916 (43)
Ellen De Vriend, Vlissingen. Journalist en schrij
ft thrillers, afgelopen week verscheen ‘Vermist’, site.
Harald Lavooij, Koudekerke. schreef het boek ‘Vlissingen Wat Was En Wat is’ ICT-specialist en fotograaf

29 mei 2016 (42)
Sophie Krier, Middelburg. Verzorgt op verzoek van UCR (en de gemeente Veere) een ‘summerschool’ over invulling van het landelijk gebied. links: Summerschool, Sophie Krier.
Jos Broeke, Ritthem. Sport, theater en vooral meteoroloog. Onze ‘weerman’ dus.

 

 

 

Jos en Sophie

22 mei 2016 (41)
Gerda Verhoef, Vlissingen. Kapster, aktief-lid bij de Zeeuwse Komedie.
Kees Wielemaker, Oost-Souburg. Lid Orde van Oranje Nassau, speelt bij STEC en is medeorganisator van het Bluesfestival in Kwadendamme en: Kees' eigen website.

15 mei 2016 (herhaling aflevering 24 januari)

8 mei 2016
(40)
Rachelle Verhage. Won een Zeeuwse Four Freedom award met De Zeeuwze
Peter Christ. Herenkledingspecialist, vertrekt binnenkort bij .. Peter Chris
Peter Christ en Rachelle Verhage

1 mei 2016 (39)
Eefje Castel, Middelburg, Kinderboerderij ‘De Klepperhoeve'
Ander van Rooijen, Westkapelle, over de KNRM

24 april 2016 (38)
Claudia van de Ketterij, Vlissingen. Over de City-trail en Madmen Running
Chris Koole, Veere. Ambulante bakker, marktmeester in Veere

17 april 2016 (37)
Nelleke Baldé, Grijpskerke. Onder meer Kinderopvang ‘Neeltje
Jo Dumon Tak, Middelburg. Schilder van het Panorama Walcheren in de Vlissingse Machinefabriek

Jo Dumon Tak en Nelleke Baldé

10 april 2016 (11-12 uur) (36)
Bas de Meijer, Oost-Souburg, rapper. Presenteerde op 2 april cd “Op Eigen Kracht”. BDMlife
(andere gast was helaas ziek)

3 april 2016 (35)
Lia Zwemer, Nieuw- en Sint Joosland. Buurtzorg en de dorpsraad.
Cor Schuilwerve, Vlissingen. Fotograaf.

27 maart 2016 (34)
Paasuitzending (gemaakt door Theo Rietveld)
Burgemeester Letty Demmers, Vlissingen. Een afscheidsgesprek (eerste uur).
Ruud Bakx, Veere. Museum De Schotse Huizen.
Jacques de Hond en Hans Koeman, Vlissingen over het Joods Monument.
Henk Davidse, Middeburg. Over het leven van Johan Cruijff.

20 maart 2016 (33)
Trees Verwillingen, Middelburg. restaurateur, schilder en schrijver.
Jos Houtzager Vlissingen. Artiest, componist en pianoleraar

 

 

 

Jos Houtzager en Trees Verwilligen

13 maart 2016 (32)
Liesbeth Vastrick, Vlissingen. Beeldend kunstenaar, illustreert en geeft les bij haar tekenclub Spetters.
Peter Louwerse, Serooskerke. werkt bij Delta, was gemeenteraadslid en verhuurt vakantiewoningen.

6 maart
2016 (31)
Katelijn Boerma, Koudekerke. Voorzitter Jeugdraad van de gemeente Veere. PodiumZ.
Wim Hofman, Vlissingen. Gelauwerd kinderboekenschrijver en beeldend kunstenaar.

28 februari 2016 (30)
Anita van Oostrom-den Hollander, Middelburg. Netwerker, Experience First, roeit.
Alex Soplantila, Vlissingen. GroenLinks raadslid neemt over 2 weken afscheid.

 

 

 

 

Alex Soplantila

21 februari 2016 (29)
Mariska Natte, Koudekerke. Maakt sieraden, binnenkort te zien in Inmiddels.
Paul Barendregt, Veere. Voorzitter Ondernemersvereniging en heeft Hotel Bed & Brood.

14 februari 2016 (28)
Caja Oldenburger, Middelburg. Stadpark Molenwater.
Arjan Koole, Oostkapelle. Restaurant camping De Pekelinge. Mountainbikeroute over Walcheren.

7 februari 2016 (27)
Nel Jobse, Gapinge. Ooit St.John, nu 'molenaarsvrouw Molen 'De Graanhalm'.
Marien Boonman, Middelburg. Vrijwilliger St. Speelhof Hoogerzael, bestuur De Cleene Hooge.

31 januari 2016 (26)
Johan Aalberts, Arnemuiden. Wethouder gemeente Middelburg.
Jozien Slabber, Westkapelle. Recreatie-onderneemster, muzikant Waschappels Kwartet.

24 januari 2016 (25)
Bo Zweedijk, Middelburg. Zeeuws Mamma. Studeert geneeskunde.
Wim van Haveren, Serooskerke. Museum 'Het Oude Brandspuithuis'.

Wim van Haveren en Bo Zweedijk
17 januari 2016 (24)
Henriette Swartjes, Biggekerke. Strandsport Zeeland (oa Boulevard Vlissingen).
Bart Gabrielse, Middelburg/Domburg. Muziek-programmeur, journalist etc etc.

10 januari 2016 (23)
Marja van Rooij, Middelburg. Weerwerk Zeeland.
Sebastiaan Kas, Vlissingen. Kunstenaar en kraker van het Watergebouwtje langs het Kanaal door Walcheren.

kerststop met herhalingen

13 december 2015 (22)
Lineke Broos, Middelburg. De Spot en mede-eigenaar Kingkaart.
Sjak Zwier, Vlissingen, gitaarbouwer.

6 december 2015 (21)
Petra van Eenennaam, Middelburg, Homestart Walcheren.
Frans Dingemanse, Nieuw- en St Joosland. Kunstenaar, filosoof

29 november 2015 (20)
Marijke Aarnoutse, Gapinge. voorzitter Soos ter Gapinge, vertaalster.
Pascal Elegeert, The Switch.

22 november 2015 (19)
Natasja Koster, Middelburg. Werd 4e bij 'Hulp van Het Jaar' Juvent Goes.
Hugo Kramer, Grijpskerke. Organiseert Festival Hrieps.

15 november 2015 (18)
Irene van der Giessen, Vlissingen/Koudekerke. Hersteltalent.
Joop Kroon, Middelburg. Keramist, kunstenaar, was ooi 'Koning in Ghana'.

8 november 2015 (17)
Iris Oomkens, Bedrijfsleidster Zwembad 'De Goudvijver' in Serooskerke
Jan van Mourik, Zoutelande. Voorzitter Wfm, oud politie-voorlichter

1 november 2015 (16)
Jarien Sinke, Vlissingen, ALS-patient
Maurits Portier, Middelburg. Werkt bij MuziekPodium Zeeland (oa in GroteKerk Veere)

25 oktober 2015 (15)
Bo van Scheijen, Vlissingen. Filmmaakster
Rini Vaane, Middelburg. Autorijschoolhouder en koster

18 oktober 2015 (14)
Marjam te Roller, Serooskerke. Ondernemer, oud-wethouder Veere, Veilig Verkeer
Leo de Visser, Ritthem. Bio-boer .

11 oktober 2015 (13)
Femke Geerestein, Middelburg. Beeldend kunstenaar
Wim Scholten, directeur SCEZ (St. Cultureel Erfgoed Zeeland)

4 oktober 2015 (12)
Tiny Polderman, Veere. Schrijft boeken, archeologe
Wesley Sekewael, Oost-Souburg
.
HISTORIE
Het programma begon in januari 2014. In verband met 'technische perikelen' was er een pauze tot oktober 2015.

In die eerste periode schoven aan:

11. Miranda Slabber, Miss Nederland, juf De Lonneboot in Nw+St Joosland 
Onno Bakker, Vlissingen. De Cultuurwerf

10. Mariska Burger, Middelburg. Maatsch.werk
Jos van de Velde, Vrouwenpolder, was raadsgriffier op Noord-Beveland
Anita en Bert
9. Anita van Oostrom, Oostkapelle/Middelburg   
Peter de Neef, Middelburg. Theatersaanzee

8. Nikky Krijger, Vlissingen. Kip+co balonnen ondernemer
Alex Maas, Vrouwenpolder. Lotto-‘miljonair’, werkt op de provincie.

7. Daphne Koelma, Middelburg. Docente en filmmaakster
Theo Raats, Middelburg. Stadsdichter

6. Nans Ritsman-Blok, Middelburg. transformationeel Coach&Trainer
Jacco Onderdijk, Serooskerke. Hoofd-onderwijzer

5. Emmy de Kraker voorzitter Walcherse voedselbank, hogeschool Utrecht (neuro-wetenschap)
Dolf Evenberg  voorzitter Fietsersbond, werkte op de HZ in Vlissingen (chemicus)

4. Nan van den Berg, Biggekerke. Loesje.
Herbert Dettingmeijer, Middelburg. Uitbater Stationsrestauratie Vlissingen

3. Tilly Stroo-Smit, Vlissingen. Zeeland Sport&Leasure
Theo Rietveld, Middelburg. Hoofdredacteur Wfm

2. Regina Reijnders, Middelburg. Weddings by the sea
Hans Sakkers, Koudekerke. Historicus, Bunkers op Walcheren

1. Mieke Roelse, Westkapelle. Ziekenomroepen waar onder RaWa, Schietvereniging Waschappel.
Ramon de Nennie, Middelburg. Beeldend en muziekmakend kunstenaar

links: WFm96